Lotusfødsel

I udgangspunktet foreslår vi, at I lader barn og moderkage være sammenhængende, indtil moderkagen er født. Når moderkagen presses ud, presses samtidig vigtige stamceller fra indersiden af navlesnoren over i barnet. Fordi stamceller kan blive til alle slags celler i barnets krop, er det en meget fin ”sidste hilsen” fra moderkagen.

Når moderkagen er født, kan I vælge at klippe navlestrengen, og moderkagen kan bortskaffes af os på klinikken. I kan selvfølgelig også få den med hjem, hvis I ønsker at plante et træ ovenpå den i haven eller lignende.

Nogle familier vælger en lotusfødsel, hvilket betyder at navlestrengen ikke klippes, men moderkagen omhyggeligt renses, saltes og eventuelt ”parfumeres” med urter eller æteriske olier. Moderkagen bliver siddende for enden af navlesnoren og pakkes i et klæde og eventuelt en lille kurv eller taske.

Navlestrengen, som efter et døgns tid tørrer ind og slipper ved barnets navlested efter 3-10 dage, har barnet leget med i livmoderen. Dette bliver tydeligt, når de små fingre og tæer i dagene efter fødslen hjemmevant bruger den som legetøj.

Forældre, der vælger lotusfødsel, fortæller om rolige barselsdage med masser af hvile og nærvær. De fortæller om børn, der er veltilpasse, sutter godt og tager hurtigt på i vægt. Der er ingen bakteriologisk risiko ved en lotusfødsel, såfremt den håndteres rigtigt.

Vælger du lotusfødsel på Københavns Fødeklinik, kan vi tilbyde at stå for alt det praktiske i forbindelse med dette. Snak med os om det til jeres næste jordemoderkonsultation.

LOTUSFØDSEL BETYDER,
AT NAVLESTRENGEN IKKE KLIPPES

LOTUSFØDSEL BETYDER,
AT NAVLESTRENGEN IKKE KLIPPES

Alle rettigheder forbeholdt Københavns Fødeklinik · Grafik af Julie Secher Kau · Webdesign af Camille Viktoria
Københavns Fødeklinik ApS · Stenosgade 9, 1616 København V · Tlf. 53538470 · CVR: 39906791