Klinikfødsel

I løbet af graviditeten vil I møde alle klinikkens jordemødre og blive trygge ved, at de alle kender til præcis jeres situation, ønsker og behov. Vi tilbyder jer at planlægge jeres jordemoderkonsultationer efter jeres arbejdstider, og i hele graviditeten er det muligt at få telefonisk fat i en jordemoder til at svare på spørgsmål. Vores fødselsforberedelse er online, så I kan se videoerne når det passer ind i jeres hverdag, og vi afholder også workshops hvor I kan deltage som par, og få konkrete redskaber til en god fødsel.

I vores komplette pakke er inkluderet op til ti jordemoderkonsultationer og op til tre tryghedsscanninger.

Alle jordemoderkonsultationer indeholder samtale, undersøgelse af barnets vækst og lejring i livmoderen, undersøgelse af din urin og dit blodtryk, samt svar på alle jeres spørgsmål. Vi har god tid (en time hver gang) og eventuelle søskende er altid velkomne.

Når fødslen går i gang

Når du er i fødsel, ringer du til den vagthavende jordemoder, der vil møde jer på klinikken. I installeres på én af vores lækre hotelagtige fødestuer, som I kan indtage med jeres egen playliste eller én af klinikkens udvalgte. Der er brusebad, karbad, mulighed for massage med udvalgte æteriske olier og indretningen af fødestuerne er ikke tilfældig. Alt fra farver til belysning og sanselighed er valgt ud fra vores erfaring og dybe viden om, hvad der støtter kvindens nervesystem og skaber gode veer.

En fødsel er en meget kraftfuld og intim begivenhed i en kvindes liv, og samtidig er det mødet med jeres barn. Vi er opmærksomme på at overvåge mor og barn ud fra en række faglige parametre. Samtidig sørger vi for kærligt og respektfuldt at kommunikere med jer, hvordan vi ser fødslen skride frem, hvad vi har af gode forslag til smertelindring, gode stillinger der fremmer fødslen osv.

Vi har lattergas, mulighed for smertelindring med TENS eller akupunktur, og vi bruger homøopati og aromaterapi, hvor vi finder det brugbart. Vi er derudover meget opmærksomme på, at tryghed og følelsesmæssig sikkerhed er afgørende for kvindens oplevelse af smerter.

Alle vores jordemødre er efteruddannede i rebozoteknikker og kan støtte jeres barns nedtrængen i bækkenet med denne naturlige og effektfulde metode. Så længe I er i fødsel, tilbyder vi jer små snacks, varme og kolde drikke. Trækker det ud, har vi også små lette måltider. Selvfølgelig er I også velkomne til at medbringe jeres egen mad, som I kan varme i klinikkens tekøkken.

Når jeres barn skal fødes

Når jeres jordemoder skønner, at vi snart skal byde jeres barn velkommen, ringer hun til en kollega, så der som hovedregel altid vil være to jordemødre på klinikken under selve fødslen. Vi bruger fødekarret som lindring og forebyggelse af bristninger. Har du ikke lyst til at være i vand, vil vi tilbyde varme klude og massage, som evident forebygger bristninger. Herudover har vi mulighed for at lægge lokalbedøvelse i mellemkødet, og alle jordemødre er trænede i manuelt at støtte en blid fødsel af jeres barn, både for barnets og dit underlivs skyld.

Skulle I have lyst til selv at have hænder på barnets hoved, når det fødes, og hjælpe med at tage imod, hjælper vi jer meget gerne med at få denne helt unikke oplevelse

Når barnet er født

Klinikken råder over det samme genoplivningsudstyr som på hospitalet, men det er bestemt ikke meningen, at det skal i brug. Alle børn skal helst lande trygt på mors mave efter den store omvæltning det er at blive født. Vi hjælper jer med at vurdere, om barnet har brug for ekstra hjælp, eller om det kan ligge og folde sig ud og undersøge verden fra sin mors bryst.

Optimal afnavling

I udgangspunktet praktiserer vi optimal afnavling, som betyder, at barnet forbliver koblet til moderkagen gennem navlesnoren, indtil moderkagen er født. I denne proces, som typisk varer 20-30 minutter, overføres en stor blodmængde fra moderkage til barn og også vigtige stamceller. Se jordemoder Anne Ruby forklare mere om moderkagens funktion i Doula TV her.

Gang i amningen

Jordemoderen bliver hos jer, til fødslen er godt overstået, den første amning er etableret, I har fået lidt at spise og drikke, og I måske har fået et brusebad og en lille lur. Jordemoderen måler og vejer den lille og undersøger, om barnet er sundt og rask. Vi tilbyder k-vitamin som dråber i munden.

Når I skal hjem

Måske føler I jer klar til at tage hjem ambulant – ca. 4 timer efter fødslen – måske har I lyst til et længere barselsophold hos os. Alle jordemødre er meget erfarne i ammehjælp, og tilstøder der komplikationer til amningen, har vi tilknyttet ammeeksperter, der kan hjælpe jer med at få en problemfri amning.

Tager I hjem ambulant, tilbyder vi at komme på hjemmebesøg i den første uge efter fødslen. Vi tager PKU-prøve, som analyseres på Statens Seruminstitut, hvis I ønsker dette. PKU prøven skal tages mellem 48 og 72 timer efter barnets fødsel.

Afrunding

Cirka fire uger efter fødslen, afrundes forløbet med en samtale på klinikken med jeres fødejordemoder. Hvis du har behov, vil hun også tilbyde dig en underlivsundersøgelse med tilsyn af eventuel bristning.

Kontakt Københavns Fødeklinik for en rundvisning eller for at booke dit fødselsforløb hos os.

Alle rettigheder forbeholdt Københavns Fødeklinik · Grafik af Julie Secher Kau · Webdesign af Camille Viktoria
Københavns Fødeklinik ApS · Stenosgade 9, 1616 København V · Tlf. 53538470 · CVR: 39906791